Sunday, February 22, 2009

Ont om pengar, mat tips, dryga ut

Man kan alltid riva ner morötter och lägga till linser. i köttfärsåsen. Att blanda ut köttbullssmeten med skropsulor, delvis för att göra slutresultatet smidigare men även att dryga ut lite är det vanligaste. Att blanda ner rotfrukter i en köttgryta, typ kalops, går jätte bra. Man kan med fördel lägga till en tvist med andra kryddor på en gulash och reda mer sås för att få plats med mer grönsaker än vad man brukar. Det ger en god addering till såsen och riset. Jag tar hellre råris (brown rice) oh kokar med en påse kryddor som blivit över när från China noodles... säkert MSG i det som inte är bra med mskar gott...

I de flesta mataffärer finns det alltid en hörna med ihop plockade "scruffiga" grönsaker till ett betydligt lägre pris. Kolla igenom där innan du går till grönsakerna. Kvaliteen varierar så innan du vet vad du vill ha kan man alltid gå dit och se vad man få tag på.

No comments: