Tuesday, October 28, 2008

Tuesday - "pang"kakor till lunch med familjen hemma...

..har inget hört från AnetteG idag. Hon utlovade recept, under dagen, till boken. Jag ska prova hennes bananbrödet idag, för jag har (bara) en "övermogen" banan men det får räcka. Sitter och bläddrar på "internets" i svenska dags-, och kvällstidningar. Klickar och klickar och kommer till Allt om Mat. Men guu vad svenskarna verkar pyssligt präktiga i köket. Allt är så redigt. Jag kan nog inte få tag på en hälften av ingredienserna i Raleigh. Vad fasen heter "dinkel" mjöl på engelska? Jag har utlovat pangkakor till lunch idag. Alla jobbar och studerar hemma så det är bara att bita ihop, slänga feminismen ur köket ett tag, och grädda de tunna ljuva... kan man kalla det 'kökets guld'? Hjortron är ju "skogens guld"..? Joar erbjuder sig att gå till FoodLion och köpa vispgrädde.

Såg en bra artikel, i AOM från Newsweek, om sötsuget... det låter vettigt och gott. Olivolja, avocado och nötter, fixade grönsaker - "right up my ally"

1 comment:

Kokbok - Osa till Prosa - till son och dotter said...

Bananbrödet blev ut bra! Jag kan tänka mig att jöttegott med just vad AnetteG föreslår kryddigt tea eller mjölk till. Starkt kaffe var gott. Jag modifierade lite, hade bara en "rutten" banan så det fick duga, tog jordötter, det var de enda nötterna jag hade hemma. Jag är inget bra på sockerkaka, den vill inte resa sig så mycket... tror att det har med mjölet att göra mer än något annat. Jag är helt klart för lat att "sifta" det men måste nog ge upp och bara göra det. Det är Mycket som har högre kvalietet i Sverige, som om det är bättre råvaror. Tror att jag skippar chokladen nästa gång. Kardemumma och kanelsmaken var ett klart Plus!