Sunday, June 21, 2009

Kanelbullsreceptet!!



100 gr smör
5 dl mjölk
1 dl socker
14 dl vetemjöl
50 g jäst
1/2 tsk salt
1 tsk kardemumma
vispat ägg för pensling
pärlsocker



Smält smöret och häll i mjölken. Värm upp tillsammans enligt jästen, torr eller färsk. Sätt på ugnen 450F/225C. Blanda ihop alla ingredienser och se till att degen är kladdfri. Strö över lite mjöl på toppen och lägg över en duk eller ett lock och låt jäsa i 40 minuter. Baka ut dela i två bitar, kavla ut i en rektangel, bred över smör strö över kanel och socker. Rulla ihop på längden och deal upp den i 20-25 bitar. Gör likadant medandra hälften. Lägg upp den på en plåt, ställ ovanpå ugnen och låt jäsa 20 minuter. Pensla bullarna och strö över pärlsockret. Grädda i 10-12 minuter. Ta av från plåten och låt svalna på ett galler.

Smakar bäst nybakade med ett glas mjölk eller nybryggt kaffe.

No comments: